”Är du beredd att köra två timmars pass?”

Jag ska träna tills jag spyr och benen kroknar. Det känns så när jag tittar på mitt träningsprogram Mattias mejlade över i går. I snitt fyra löppass i veckan och två styrkepass. I går, när det är kallt, regnigt och fredag, känns det som att jag var nöjd min min oregelbundna humörsanpassade träning.


Nu är det andra bullar. Jag var nere hos Aktivitus i onsdag och sprang på löpbandet i 28 minuter. Mattias perforerade mitt lillfinger under tiden för att hitta min mjölksyratröskel via små bloddroppar. Jag svettades och kände efter var på Borg-skalan jag låg för stunden.

Vo2-max siffran blev 4,26 l/min och min anaerobiska tröskel är vid 179 slag per minut. Ut efter detta, mina målsättningar (Stockholm Marathon 2008) och den tid jag vill lägga ner på träning har jag nu ett träningsprogram fram till jul. Distanspass på två timmar. Snabbdistanspassen från 40 minuter till över timmen. Långa och korta intervaller. Och styrketräning med balansboll.

– Är du beredd att köra två timmars pass? frågade Mattias och tittade på mig.
– Självklart, svarade jag.

Nästa vecka är det upp till bevis.

9 svar på ””Är du beredd att köra två timmars pass?””

 1. Måste vara svettigt för att det ska bli något utveckling. Långsiktig träning mot Stockholm Marathon 2008. Bara att bita ihop och trycka på.

  Jag ska köra bålträning på balansboll i höst, men jag hade inte tänkt att ge upp vårt styrkepass. Behöver lite muskler även att jag ska vara långdistanslöpare närmaste tiden. Och sällskapet är det bästa.

  Ska dessutom köra instervallpass på löpband, så något gym måste jag till. Testade att hålla farten med fodpoden till pulsmätaren, men det funkar inte på korta intervaller. Ligger på allt från 14,5-17,5 km/h. Funkar inte. Måste ha ett band som håller mig stadigt på 16 km/h,

 2. Låter bra kompis…får la försöka hänga me i 16km…några minuter iallafall :)
  O du…sällskapet är toppklass…!!

 3. Annika: Hehe. Jag kommer antagligen har svårt att ta tag i just den biten. Springpassen blir nog lättare att följa. Men att fjompa sig på en boll.

  Svågern: 4 min på 16 km/h sedan 3 min vila på lååg hastighet. Repetera 4 gånger. Sen kräkas.

 4. Kombinera huvudinlägg, avsides noteringar och mobilbilderna så är det nästan uppdateringar varje dag. Men bara nästan.

  Du kan alltid roa dig med att läsa igenom arkivet.

Kommentarer är stängda.