Bara du slog en signal

Jag brinner för kommunikation via text men måste tillstå att ett telefonsamtal kan blåsa bort alla de missuppfattningar som det skrivna ordet kan ge upphov till. Att höra den andres röst; tonfallet, skratten, suckar, när rösten stockar sig eller när den blir sådär sprudlande glad att den kluckar av skratt. Det är så mycket som tangentbordet har svårt att förmedla.

Men framför allt är det att höra rösten. Jag kommer aldrig överge det skrivna kommunikationen, men jag ska prata mer med de jag bryr mig om. Och med andra också för den delen. I dag är det lättare att skicka ett textmeddelande eller ett mejl istället för att ringa.

Dags att hitta tillbaka, innan jag tappar talförmågan.

6 svar på ”Bara du slog en signal”

 1. Visst är det så. Jag har lagt fram en mobil med något av mina omöjliga gratisnummer – just ifall jag skulle få för mig att prata med dig igen. Men man måste kanska akta sig för att det blir en ovana. Pratandet, alltså.

  /torbjörn

 2. Du har så rätt här!
  Det är så lätt att man istället för att ringa någon och prata lite bara skickar ett sms eller ett msn-mess. Visst, det är också jättebra och gör att man håller kontakt med en del personer som man kanske aldrig hade haft kontakt med annars. Men att prata med varandra är trots allt oslagbart!

 3. Ibland har pa natet stoter man pa nagon som man onskar att man kunde fa stota pa av en slump i det verkliga livet ocksa. En fredagskvall vid bardisken pa stampuben till exempel. Sadar, nu fick du en kommentar av en av dina hemliga lasare. ;o) Ja, just det, du gillar inte smileys…

 4. Haha, härligt att läsa att det är fler än jag som gör Kris-Klassikern :). Jag har oxå gått crawlkurs för vuxna, men simmade ändå bara bröstsim i Vansbro… Hoppas att du lyckas bättre!

 5. Jag har funderat på om, som vissa kallar det, Klassiker-Vansinnet är utlöst av någon sorts kris. Ska fortsätta fundera på det.

  Textmeddelande är inte alltid otydliga. Jag har blivit utskälld vis sms. Och orden gick rakt igenom luren.

  På nätet är vi alla vackra och perfekta, Sofia. Så även jag tydligen. Smickrande.

 6. Ja, det ar ju det fantastiska med internet, en chans att synas mer, bli vackrare, smartare och friare an irl. Du ser ju iofs fin ut aven utan den hjalpen, men nu ska jag sluta flirta, haha. Hoppas du far ordning pa saker och ting, det ar januaris fel alltihop, jag lovar.

Kommentarer är stängda.