Bilbytartankar

Jag hade tänkt att köpa en bil som är billigare att äga än min nuvarande. Och så funderar jag – på allvar – att köpa en gubbkombi. Visserligen med många hästkrafter. Men inte är den billig att äga. Var försvann mina Toyota-tankar?

26 svar på ”Bilbytartankar”

 1. Du menar väl inte på allvar att du tänkt köpa en Toyota??
  Var du yngre än mig sa du, eller…?

 2. Driftsäker med låga kostnader på reservdelar och alltid toppbetyg hos Bilprovningen. Toyota tål att funderas på.

  Nog är jag yngre alltid, men när Saab 9-3 Aero inte kan klassas som sportbil – enligt dig – och jag inte har råd med Porsche, tänkte jag att lika väl kan gå ner mig i gubbträsket rejält.

 3. Vad är det för fel på Toyota då Babsan? Själv kör jag en Corolla Tsport. Riktigt pigg liten bil med närmare 200 hästar under huven. Toyota gör inga gubb-bilar som många verkar tro. Körglädje på hög nivå, men också hållbara bilar.

 4. Men hallå?!?! Har du sett hur de ser ut?
  Och hört hur nördig reklamen är som de kör på radion just nu?
  Nä, tacka vet jag BMW ;)

 5. Jag slår ett slag för Volvo S80 T6. Gubbig på utsidan, komfort som få på insidan och 273 hästar att ta fram vid diskussioner vid rödljuset.

  Jag har en. Jag är en aning lyckligare för det. Inte mycket, men en aning.

 6. Men snälla Jocke. En Volvo är rakt igenom gubbig. Även om det sitter en turbo på 273 hästar under huven. End of discussion.

  Är fortfarande sugen på Saaben. 9-5 2,3T Aero är det som är gubbkombin jag syftar på. Men jag behåller nog min 9-3 Aero ett tag till.

 7. Vadå ser ut? Ja jag ser min bil varje dag och tycker den är snygg. Säger inte att alla Toyot:or är snygga. BMW´s är väl rätt ok, men det finns fruktansvärt fula modeller där också, som 7-serien och X3, X5… URK…

 8. Tja, vad ska man säga…
  Jag antar att frustrationen över att man inte har råd med en BMW, lätt visar sig genom att man klagar på att de är fula…

 9. BMW är tyvärr inget bilmärke jag skulle vilja äga, oavsett om jag hade råd med det eller inte. Opersonliga bilar med ett allt för statusladdat varumärke är min summering.

  Sen är de säkert jätteroliga att köra och ser säkert skitbra ut på parkeringen eller uppfarten vid villan.

  Jag har, å andra sidan, aldrig gillat tyska bilar…

 10. Ursäkta Jocke, men nu var det ju Mårten jag skulle reta.
  Jag gillar ju Volvo ju. Då måste du hålla med mig! ;)
  Jag är nämligen övertygad om att jag är tillverkad i en Volvo. Uppvuxen i en är jag iallafall…

 11. Jag tror att jag gjordes i en Ford Tanus. Har å andra sidan inte lagt ner någon större energi på att gå till grunden med detta, så det kanhända att jag gjordes i en Saab V4.

 12. Jag har råd att köpa en BMW men vill inte ha någon. Min Toyota den fungerar alldeles utmärkt och är samtidigt bensinsnål och billig att äga, dessutom snabb. Ganska oslagbar kombination.

 13. I Stockholm kallas BMW för övrigt för kokainsläde då den tydligen är vanligt förekommande i vissa typer av förorter. Vita BMW 520 med plastkjolar och boom-boom-stereos innuti. Helst importerade från Tyskland och helt slutkörda.

  :-)

 14. Vår tyska stolthet BMW, har fler smeknamn än något annat bilmärke. Allt detta utav en enda och dessutom typiskt svensk alledning – avundsjukan.
  Finns inget annat bilmärke som ger lika mycket tillbaks för varje satsad krona – dynamik, sportighet, körglädje, självkänsla och inte minst aktiv säkerhet.
  Du får ett leende på läpparna varje gång frågan om bilval kommer på tal. Som BMW-ägare vet du alltid att du valt rätt, och du behöver inte alltid bråka för din sak, bara luta dig tillbaks i förvissningen om att du har rätt. Låt andra stånga dig blodiga för sina lägre stående avarter till bilmärken.

  När det gäller den gode Christian så bör han varken ha gubbkombi eller kärring-toyota.
  Den bilen han har speglar ju på ett ganska bra sätt hans personlighet i förhållande till behov av transportmedel. Men för att vinkla bilvalet ännu mer rätt så bör valet landa i en BMW 330 Coupé från 2002.

 15. Som BMW-ägare gör man rätt om man vill ha skyhöga kostnader för service och försäkring. Om man dessutom älskar att utsätta sig för dryga bilhandlare har man valt rätt märke, utan tvekan.

 16. Fördomar gällande dyra ägandekostnader är också något som BMW-ägare tvingas leva med.
  Tur att det är just fördomar.

 17. Haha, den här diskussionen tycks aldrig ta slut. Jag kan säga så att jag är INTE avundsjuk. Hade jag velat ha en BMW hade jag gått och köpt en för länge sen. Jag hävdar att det finns andra tyvärr underskattade märken som slår BMW på fingrarna på många sätt. Men visst gör BMW snygga och roliga bilar, det är inte det. Bara det att det FINNS alternativ som är både billigare och bättre vad gäller kvalité.

 18. Du kanske skulle skaffa en Volvo då, Christian, för i din trånga Saab lär du få det svårt att komma till…

Kommentarer är stängda.