Det är tydligen jul

Uppesittarkväll. Är det då man äter hemmagjort julgodis, dricker glögg, must och provsmakar skinkan? Klär granen och slår in de sista julklapparna? Tänder en brasa om det finns en öppen spis? Förväntansfulla barn som spritter av längtan efter morgondagen.

Det var länge sedan.

I kväll är det uppesittarkväll utan julgodis. Ingen skinka att provsmaka och ingen gran att klä. Ett par öl och lite käk. Tillammans med mina bröder. En massa skitsnack om träning, placeringsalternativ, jobbet, framtiden, tjejer och hur morgondagen ska utspela sig.

Uppesittarkväll i ny tappning.

3 svar på ”Det är tydligen jul”

 1. Ja, uppesittarkväll. Har lyckats knapra i mig några IKEA-köpta pepparkakor. Skumtomtarna sparar jag till julafton, annars hade det varit gott. Imorgon; 30 grader varmt, BBQ, ingen tomte, ingen att köpa klappar till, ingen Kalle Anka, ingen julegröt och ingen saftsås. Däremot har vi lovat att vi ska leta upp Sydneys största julgran och dansa små grodorna tills vi blir inlåsta för fylleri! Eller blir hungriga.

  God alternativ Jul!

 2. Julen i Dar es Salaam artar sig.
  Klockan är 22.30 och barnen har lagt sig, nu skall jag slå in årets julklappar. Rödkålen gjordes idag tillsammans med gröten. Imorgom kokar vi knäck. Inte en alternativ jul, men tusan så avslappnad….som jular skall vara: Sköna!

  Big A

 3. Jag tror inte det finns någon som vet hur den vanliga julen ser ut längre. Perfekt! Skönt! Tycker att din uppesitterkväll lät mycket trevlig, och tomten såg snäll ut också!
  Själv sitter jag fortfarande och pustar efter en julafton som inte alls var som den brukar. Men det är väl så det är nu för tiden, som sagt. Ingen vet, allt är annorlunda, allt är rätt. Perfekt! Skönt!

  God fortsättning!

Kommentarer är stängda.