Diskmaskinsfascisten mot skålälskaren

Det pågår en kontrovers i hushållet. Den är bagatellartad och ett barn av lite för mycket arbete och för lite sömn hos mig.

Min sambo gillar att äta sin fil eller yoghurt ur en skål. Jag har inget emot att göra det heller. De är snygga, har en skön form och är framför allt enklare att hålla i handen jämfört med en djup tallrik. Med tanke på att vi soffäter ibland blir det dessutom praktiskt. Vad som däremot inte är praktiskt är att de är omöjlig att ha att göra med i diskmaskinen. Ett par skålar och diskmaskinen är fylld. Efter att ha fått arrangera om i diskmaskinen för alla skålar som hade förbrukats under bara någon dag bad jag min sambo i ett irriterat tonläge att istället använda djupa tallrikar då de är gjorda för att diskmaskinen. Kroppen och huvudet var i tillståndet att jag inte svalde den uppkomna irritationen.

Ni förstår.

Nu kan jag alltså själv inte använda en frukostskål även om jag skulle vilja utan så fort det påkallas måste jag välja den vanliga djupa tallriken istället för frukostskålen. Sambon är, naturligtvis, inte sen att demonstrera det skålförbud som jag utfärdat genom att servera vår dotter gröt i ett glas då det tar minst plats i diskmaskinen.

I kväll ska jag ta upp problemet med att alla skor inte får plats i skostället.

3 svar på ”Diskmaskinsfascisten mot skålälskaren”

  1. Diskmaskin? Se här hur hjälpmedlen skapar mer problem än de löser.

    Men men, nu utelämnade jag detaljerna om att varken jag eller min fru diskar längre sedan diskmaskinen tog en paus.

Kommentarer är stängda.