Draghjälp

– Gör mig glad!

Uppmaningen kom från en vän. Han har varit i helvetet – i alla fall i närheten – och vänt. I går blåste det motvind på vägen tillbaka. Han behövde min draghjälp. Att jag tog vinden och lät honom gå bakom. Som han har tagit vinden för mig så många gånger.

Jag är dåligt på det. Att dra.

Ett halvtaffligt skämt och han skrattade. Fullt av självironi och ganska dystert. Men han skrattade. Det var grejen. Sen var jag tvungen att rusa till barnen på aikidon, fast jag ville fortsätta. Lyssna. Bryta vinden.

Jag ska ta bilen upp till honom. Be honom servera spriten ren. Utan krusiduller. Hårt, brutalt, naket. Precis som vårt samtal ska vara. Prata, analysera och kräkas över livet för att sen gå vidare. Starkare. Snyggare. Och med vetskapen att om vinden vänder – för oss båda.

Men fram tills dess får vi växel-dra i den känslomässiga cerpentinväg vi hamnat på.

Fy fan.

Delta i diskussionen

5 kommentarer

  1. Måste bara få berätta att jag blivit något mer allmänbildad av att läsa vad du tar för dig.

    Igår satt jag och vännerna på vårt rum på hostelet i Sydney och roade oss med att spela Geni. Vem får frågan ”vad består en svensk klassiker av” om inte sportobildade lilla jag. Tur i oturen mindes jag vad du har haft för dig och kunde svara rätt. Tacka ja!

  2. Hmmm du är en bra vän Christian..och en underbar bloggare….vi höres.
    Ps.Du är alltid lika välkommen in på en fika eller så..Ds

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.