”Folk trodde jag var död”

SVD.se:

När Sebastian Ståhl, 20, från Stockholm slutade använda sin smarta mobil trodde kompisarna att han var död. Själv kände han en akut abstinens som snart övergick i ett nytt lugn.

När jag läser artikel får jag känslan av att den vill förmedla att ny teknik är farligt. Precis som att sitta inne och spela dator var skadligt när jag var ung. Det är som med annat: det kan missbrukas, ta tid från annat och skapa ett beroende.

Jag är lite kluven till idén att koppla ner helt och hållet. Varför skulle jag vilja göra det? Jag behöver naturligtvis inte checka in överallt, posta bilder på allting jag gör, men för den saken skulle behöver jag inte dra det åt andra hållet heller.

 – Facebook äger ju rätten till alla data så jag kunde inte ens radera mitt eget telefonnummer. Därför fortsatte vännernas uppdateringar att skickas direkt till min mobil.

Och detta är direkt felaktigt. Det går utmärkt att få sitt Facebook-konto raderat permanent.