Första sleepover med typ-1 diabetes

Igår hade 10-åringen sin första sleepover. Tidigare har hon haft kompisar som har sovit över men denna gången var det hon som packade en väska med pyjamas, tandborste, druvsocker och kläder. Att ha typ–1 diabetes och sova över hos kompis ställer lite krav på kompisen föräldrar. Hon har tidigare varit där och lekt, ätit mat så vi har en rutin inarbetat när det gäller att hantera lågt blodsocker och ge insulin till mat.

Med installation av Dexcom Follow-app i deras telefon, så de får larmen och kan ge druvsocker om hon blir låg på natten, lämnade jag. Det kom lite sms under kvällen där vi räknade på chips och frukt. Sedan blev det en lugn natt med blodsocker mellan 4 och 8 hela natten tills det dök vid 05-snåret och hon fick druvsocker. De slapp ringa och väcka mig. Eller, väcka och väcka. Jag hade larmen påslagna min telefon här hemma också.

Det var en nöjd och glad dotter jag hämtade dagen efter.