Gulnande midsommarbevis

Mamma har inte riktigt kunna släppa att jag inte minns midsommar från min barndom. Hon tog upp det några dagar efter att jag skrev om det. Och i dag, på söndagsmiddagen, frågade hon mina bröder om deras midsommarminnen.

Min Lillebror minns ingenting. Midsommar längre tillbaka än i vuxen ålder finns inte hos honom heller. Storebror, som har både bättre minne och är lite äldre, kom till slut på att vi har firat midsommar i Tännäs. Jag minns det också, att vi hade två stugan två veckor på sommaren och en vecka på vintern. Men vi var bara där på sommaren fram till runt 1985, sen var det bara vinterveckan.

Jag var alltså runt sju år sista gången vi var där. Inte undra på att jag har lite svårt att plocka fram minnen från den tiden. Mamma hämtade ett av fotoalbumen för att plocka fram ett bevis på att vi verkligen varit där. Och mycket riktigt, där fanns en bild där midsommarstången restes och en där pappa och lillebror dansade. Med fjällen i bakgrunden. Sedan fanns det otaliga bilder på oss i fjällrävenjackor fikandes på fjället. Om jag gräver riktigt mycket kan jag förnimma någon som påminner om fjällvandringar.

Bilden där vi alla poserar med pappa är vi inte riktigt säkra på varifrån den kommer. Men gissa gärna vem som är jag. Vilket inte borde vara svårt.

6 svar på ”Gulnande midsommarbevis”

  1. Hmm..lite rolig bild ju..bilden visar att storebror faktiskt har varit störst..eller iallafall längst nu är det omvänd ordning men Du håller fortfarande mittpositionen.

  2. Det är lite synd att jag inte kan kommentera dina bilder…men det jag tänkte säga är att: du ser svettig ut. ^^

  3. …inte när du va liten alltså och firade midsommar, utan den där uppe till höger.

  4. hmm, att skaffa en bilddagbok.se skulle ha många fördelar för mig istället. Så jag får se..

Kommentarer är stängda.