Hej mitt vinterland?

”Mulet och till en början snöbyar.”

Det är DNs beskrivning av vädret i Jönköping på torsdag. Jag längar efter snön nu. Inte bara för att jag vill göra snöänglar och känna snöflingorna leta sig in under halsduken, eller känns när de smälter mot ansiktet. Det är så mörkt. Ungefär som en film (som ska utspela sig 2150) där miljökatastroferna har gjort att solen inte orkar igenom all skit i luften. Det är tråkigt och trist. Ge mig snö. Nu!

Det kommer säkert att snöa lite på trosdag, men det försvinner redan innan det lagt sig.

***

Jag hade tänkt att sätta på vinterdäcken i söndags. Jag gick bet. De satt fast, som de brukar göra, riktigt ordentligt. Nu var jag ensam och det kändes lite osäkert att försöka ge hjulet ett par rejäla smällar när det bara var upplyft på domkraften som följer med bilen.

Jag låter verkstaden göra det nästa vecka, när de har den för service.