Jag blev centerpartist i natt

– Är det okej att jag sover på din soffa i natt?
– Självklart.

Min lillebror är ofta vaken sent. Inte konstigt med hans arbetstider och -tempo. I går välsignade jag det faktum att han faktiskt har sömnsvårigheter. Jag orkade inte vara kvar hemma när sömnen inte omslutande ville befria mig. Han bjöd på öl, nachochips och en tv som visade någon actionserie. Med ljudet avstängt.
Jag vet att jag kan komma dit och det ställs inga frågor. Om jag vill ha det så. I går behövde han inte ställa några, orden rann som en vårflod ur mig.

I väntan på gryningen gjorde vi valtest och diskuterade politik. Han imponerar och argumentationstekniken är vass även om han ibland låter som en programerad MUF-robot. Nöjd med att testet sa att jag skulle rösta på Centerpartiet stängde han av tv:n lagom till att tidningsbudet släppte in tidningen och jag gjorde mig i ordning för att åka till jobbet.

– Ring om du behöver sova här igen. Eller om vi ska hänga hos dig.

Hur jag ska förhålla mig till att jag blev centerpartist måste jag fundera på. Och det förhoppningsvis inte i natt, för då vill jag sova.

11 svar på ”Jag blev centerpartist i natt”

 1. M-nål….ja, vad ska man säga…?

  Själv har jag gjort två såna där partitester och blivit centerpartist i båda!!

  Funderingarna om att gå i kloster blir allt starkare. Centerpartist….jeeezz…

 2. Jag föväntar mig en röst på Alliansen nu ska du veta.

  En röst på moderaterna vore bäst men en på Centern duger gott.

  Anders: Du ska lita på dessa tester.

 3. A är snäll han :)

  Finns värre öden än att bli centerpartist.. fast du är ju inte riktigt rätt i huvudet då. ;)

 4. Har du något test att rekomendera? Eller är det partiprogrammen jag ska läsa.

  I natt blev jag inte Centerpartist, utan somnade som ett barn efter en trevlig middag.

 5. Och sammandrabbningen mellan Persson och Reinfeldt hoppade jag över till förmån för aikidon.

  Det snackas mycket om barnfamiljer och pensionärer. Är det en av dessa grupper jag ska identifiera mig med för att hitta ett parti att rösta på?

Kommentarer är stängda.