Jag ska klippa mig i dag

Det fanns en tid då jag ogenerat gled omkring i beige chinos med dålig passform, pikétröjor och skor som aldrig borde plockats fram ur gardroben. Med en frisyr som aldrig blivit stajlad och med ett par glasögon som modet sprungit ifrån.

Jag var en datornörd. Rätt och slätt, även om jag lirade pingis med helt okej bollkänsla. Minns fortfarande min första tävling där jag sprickfärdig av stolthet kom hem och visade upp min pris – ”2:a plats”. Zontävling på KFUM i Jönköping. Björn Värn var min överman då och under hela min pingiskarriär.

Det var inget konstigt för mig. Jag hatade jeans. Stela och trånga. Chinos var lite som mysbrallor. Fast till vardags. Att vara snygg förstod jag inte. Än mindre brydde mig om. Det handlande om vad som var skönt och praktiskt. Malin såg mig antagligen som ett projekt; en vadslagning med sina tjejkompisar om hon kunde få mig att överge chinos för jeans. Hon lyckades. Jag köpte nya glasögon, stramade upp mig lite och började med jeans på heltid. Vad gör jag inte för lite kärlek.

Jag har visserligen aldrig varit modemedveten. Eller ens haft koll på vad som stilmässig fungerar tillsammans. Men tillslut så tvingande (singel)livet mig att helt enkelt börja se till det yttre. Och tur var det. Så här i backspegeln. Jag är inte överdriven på något sätt, men nog är jag mer intresserad av jeansen än att de gör mig påklädd nuförtiden.

Så även med håret.

Förr skulle bort. Kort. Hanterbart. Nu är mitt hår ett kapitel för sig och tillåter inga frisyrer som kräver en uns av självfall. Men det går att göra mer än att bara ”klippa kort”. Så om några timmar ska Jenny för göra underverk med saxen.

Sen ska jag hem och spegla mig.

7 svar på ”Jag ska klippa mig i dag”

 1. Jocke skriver:

  Raka av det! Jag har kört rakad skalle i fyra år och för första gången låter jag nu håret växa ut. Ska bli hippie igen tänkte jag, men jag kommer nog att sakna min rakade skalle ändå.

  Om inte annat sparar man en smärre förmögenhet på hårprodukter.

 2. Björnström skriver:

  Rakat är grymt skönt och smidigt på alla sätt. Men när man passerar 30 så börjar folk tappa hår hejvilt och alla polarna börjar raka håret av ren nödvändighet istället för stil – DÅ är det rätt att börja spara igen ;)

 3. Christian skriver:

  Trodde att någon skulle applådera att jag inte använder chinos längre.

  Jocke: Jag har haft rakat. Ett par millimeter. Många är de som inte önskar se den frisyren igen. Inklusive jag själv. Det finns även väldigt bra bildbevis på att jag bör låta håret vara en smula längre än rakat, men de har jag inte tänkt att lägga ut.

  Björnström: Haha. Det är därför du inte kör med army-style längre.

 4. **** skriver:

  HAHA!!! jag applåderar! Stort å mycke för att du inte använder chinos :)

 5. linda skriver:

  jag måste verkligen också klippa mig, ska ringa min frisörväninna och se om hon kan hjälpa mig att rädda barcelonas gator från mitt förskräckliga rufs, lycka till och ha en rba helg!!

 6. Cosmopolit skriver:

  Min röst faller på hårfagra män. Tydligen kommer chinos att få revival nästa säsong;) Snygga jeans är svårslaget på vackra män, möjligen av smokingbyxor såhär i nyårstider. Det som dock är riktigt urkigt är fula jeans.

 7. Christian skriver:

  Linda: Oj! Eller hej! Nya namn i kommentarerna är roligt.

  Cosmopolit: Haha, jag kan redan nu meddela att jag inte kommer att hoppa på någon chinos-trend. Jag hade helst velat ta mig ett par vintertights och åka lite skidor.

Kommentarer är stängda.