Jag ska leva utan klocka på semstern

Min storebror sov tydligen till 14:00 i går. På sin första semesterdag. Jag satt med kaffekoppen i handen mitt emot Mamma när hon uppfostrande sa till honom över telefon att han skulle ställa klockan och gå upp i tid. Att vända på dygnet var minsann ingen bra idé.

– Släng klockan! ropade jag innan samtalet avslutades.

Herregud. Han är ledig. Semster. Fyra veckor. Om han vill sova på dagarna och vara vaken på nätterna – so what? Bara för att vårt biologiska system är programmerat att leva efter solen (som knappt visar sig här ändå) är det väl inte fel att en vuxen människa bestämmer sig för att vända på dygnet under sin semester?

Snälla Mamma, liksom.

Kom gärna med moderliga råd, men låt oss sova förmiddagar, vara inne och titta på film när solen skiner och ständigt begå misstaget att inte smörja in oss med solskyddsfaktor om vi till äventyrs går ut.

Min semester börjar nästa vecka. Då ska jag sympati-sova med brorsan, springa när det regnar, sova när solen skiner och framför allt skita i vad klockan är.

Delta i diskussionen

9 kommentarer

  1. Oh yes. Semestern har börjat. Datorn är mest ihopvikt och telefonen ställd på tyst. Jag dricker vin, grillar, är barnvakt, bygger traktortak, sover i sovsäck, dricker en ohygglig mängd kaffe. Pratar, diskuterar och bara är.

    Och vet ni; jag har inte tränat en sekund.

  2. Tänker aldrig på att du hivat öl med den lilla när han bar skjorta och beställde trycksaker med husvagnar på omslaget mot en lönecheck varje månad.

    Ja, och lägg till tre till så har du den kompletta laguppställningen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.