Jag vill bara ha kärleksbrev

E-postJag öppnade min post hemma i går. Räkningar, räkningar och räkningar. De blir oftast liggande på hög på köksbordet. Eller hallgolvet. Jag avskyr post. Det bildas bara högar av papper. Och så får jag dåligt samvete om jag slänger papper med köksopporna. Därför blir det tillslut en skåp fullt med papper som kräver fyra rundor till återvinngen. Dags för fler digitiala fakturor.

Kärleksbrev är ett av de få undantagen. Mer sådana!

Min inkorg på jobbet här också ett helvete att hålla ren. Det dräller in mejl. Jag vet inte hur många som är flaggade för att det är en uppgift jag ska göra. Eller olästa för att jag ska komma ihåg dem. Och vissa har jag inte ens läst. Hinner inte. Orkar inte.

Kan man säga till IT-avdelningen att slå av mejlkonot?

4 svar på ”Jag vill bara ha kärleksbrev”

 1. Mårten skriver:

  Känner igen det där. Mejl är stressande. Hörde om nåt företag som införde en mejl-förbjuden dag. Alla blev betydligt mer produktiva eftersom de hela tiden slapp läsa och störas av en massa inkommande mejl.

 2. Anders Ingelstam skriver:

  Jag hörde nån stressforskare på radion som sa att om inkorgen är för full av oläst, flytta dem till en mapp som heter typ ’Läs’. Börja sedan med en tom o fin inkorg. Har du sedan inte åtgärdat ’Läs-korgen’ efter en månad så kan du slänga mailen – var antagligen inte så viktiga. Tänkvärt!

  (men f-n ta dig om du inte läser mailen från mig!)

  Big A

 3. Christian skriver:

  Jag gjorde ett försök att organisera inkommande mejl i åtgärd, information och pågående men det det höll i en vecka.

  Kanske dags för att nytt försök.

 4. JhonnyPuma (johan eriksson) skriver:

  Jag tycker att du är mkt bra på att svara på mail Christian :-)
  Lite sämre med faxen dock, men fax tillhör väll det förflutna känns det som

Kommentarer är stängda.