Jag vill köpa tv-serier direkt till min tv

Oj! Jag har fastnat i Californiacation. Påskhelgens ledighet gjorde att jag behövde något mer än Prison Break-brödernas evightesrymmande som frukostsällskap. Så jag har ätit min helgfrukostomelett (jaja brunch då) till supande och knullande av gamla Arkiv X-hjälten David Duchovny och skrattat till mig magknip.


Kom ni ihåg på när vi var hänvisade till att se de serier som SVT:s inköpare gillade? Dallas, Lagens Änglar, Falcon Crest, Miami Vice, Twin Peaks, Party of five och många andra serier. I början 90-talet dök TV4 upp och utbudet blev större med Baywatch, Beverly Hills, Arkiv-X och 24. Sedan blev TV3 och Kanal 5 var mans egendom finns det ett ganska bra utbud av serier.

Problemet är att hinna att se dem. Att planera sitt liv efter tv-tablån funkar inte. Det räcker med att jag har vigt fredagarna åt Let’s Dance i vinter. Det ska ju tränas för sjutton. Jag tittar på serier till frukosten på lördagar och söndagar. Men jag har inte alla kanaler och säsongsuppehållen – som inte alltid följer seriens orginalsäsong i USA – gör mig irriterad.

I USA går det fiffigt att köpa tv-serier direkt till tv:n. Dagen efter att de har visats i tv-kanalen. Helt fantastiskt. I Sverige är vi fortfarande hänvisade till kanalernas inköpare och tablåläggare. Dessutom krävs många kanaler för att se de bästa serierna som kommer till Sverige.

Eller så besöker man Piratebay. Även om det kan anses vara enkelt, så tycker jag det är bökigt. I alla fall bökigare än om jag kunde köpa det jag vill ha på Aplle-vis. Amerikanarna får sina tv-serier och filmer direkt till tv:n, datorn, iPoden eller iPhonen.

Jag vill också vakna upp på lördag morgonen, starta tv:n, köpa senaste Lost, Prison Break och Californication, känna lukten av nybryggt kaffe och vara laglig. En utopi är förstås att jag även kan köpa vilken match i fotboll, hockey eller annat sportevenemang jag så önskar utan att behöva ha en uppsjö kanaler.

2 svar på ”Jag vill köpa tv-serier direkt till min tv”

  1. Californication är kanske det bästa som gjorts i serieväg på tio år, minst. David Duchovny får dessutom upprättelse å det grövsta.

Kommentarer är stängda.