Kontraster i fysiska aktiviteter

Förra fredagen åkte jag StafettVasan med ett stort gäng jobbarkompisar från när och fjärran. Det var snö, solsken, bra glid och härliga skratt. Idag har gjort årets första cykelrunda på racern. I regn.


Ryggen klarade inte av skidåkningen. Alls. Efter första backen – som är lång och seg – hade jag bara ont, ont under hela resan mot Mångsbodarna. Jag var nära att stanna, ta mig skidorna och hoppas att en skoter skulle köra förbi och förbarma sig. Det var mina första stavtag på längdskidor sedan Öppet Spår 2006. Inte snällt att överraska kroppen på ett sådant sätt. Men med en nummerlapp på bröstet och fem kollegor i spåret fanns det inte att ge upp.

Dagens övning med cykel var inte lika chockartad, även om syresättningen av benmusklerna inte på något sätt är bra. Fyra mil i kylslaget regnande var mentalt stärkande. Lite extra härligt då lastbilarna slickande låret och skvätte upp en skön blandning av vatten, vägsalt och asfalt i ansiktet. Det kommer att vara en lång och mödosam väg innan jag är en medioker cyklist. Men i väntan på ordentlig löpning kanske det finns hopp om att hitta crawl-rytm och rundtrampsteknik.

Framåt våren ska MattiasAktivitus ta hand om mig igen. Förhoppnings lyckas vi att få mig under 2.15 på Lidingöloppet i höst och att jag tar mig runt Örserum Triathlon utan att drunkna, cykla vilse eller skada foten igen.

2008 är året för nya utmaningar och nya rekord. Banne mig!

Delta i diskussionen

4 kommentarer

  1. Ha; och jag tog ut Pontiacen och lät en del av de 320 hästarna skrämma Köpingsborna, under en dagsutflykt till min pappa.

    Du är välkommen att träffa katterna på Berget! Jag är här i stort sett några veckor till.

  2. Jag sitter mest om funderar på om jag ska berätta om dagiskänslan på fredagsfikat, kommentera modebloggarna, förslaget om från moderatkvinnorna om fildelning eller helt enkelt ta en kopp kaffe till.

    Men lugn, helt plötsligt kommer en bloggpost till.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.