Min soffa är inte ens skön att sova i

Jag minns att det var diskussion. Ganska hetlevrad. I riksadagen. Jag argumenterade för något. Minnet är grumligt. Hörde röster i bakgrunden. Mumlande, men ganska högt. Störande.

Då vaknade jag. Tvn stod på. Lampan lös ilsket och naket. Hängandes på sniskan utan kupa. 60 watt glödljus i sömniga ögon. Klockan hade passerat midnatt. Kanske var den halv två. Jag hade inte dreglat. Det sista jag minns var att jag åt kvällsmat till någon komediserie.
Gick upp. Stängde av tvn. Släckte. Ramlade in i badrummet. Tittade i spegeln. Röda ögon. Bände ut linserna. Släckte och lät kläderna falla på sovrumsgolvet. Drog täcket över huvudet och somnade. Bums.

Vaknade strax innan fem. Eller var det halv fyra. Klarvaken. Som om jag sovit klart. Funderade på om jag skulle gå upp. Slog bort tanken och vände mig om. Somnade om.

4 svar på ”Min soffa är inte ens skön att sova i”

  1. Somnade där i går. Igen. Men masade mig över till sängen vid halv tolvtiden. Då hade jag sovit två timmar. Det sista jag minns var några desperata hemmafruar som flimrade på tvn.

Kommentarer är stängda.