Mina mål 2022: fyra kilometer från målet

I mina mål för 2022 satte jag, bland annat, upp att jag skulle gå tio kilometer om dagen i snitt. Det är synd att säga att jag ens i närheten av att uppfylla det. Statistiken säger att jag det senaste halvåret har snittat på 6,1 kilometer per dag. Det finns alltså alla möjligheter att slita extra på skosulorna under hösten. Det mesta jag gått på en vecka är 8,9 kilometer i snitt. Jag har inte uppfyllt målet ens någon enskild vecka.

Kasst. För enskilda dagar räknar vi inte här.

Om vi lämnar mitt sargade mål och kikar på mer statistik så ser vi att covid-pandemin satte rejäl fart på mina promenader. 2020 gick jag 31,6 mil, vilket ökade till 37,5 mil förra året och hittills i år har jag gått 31,5 mil. Det är alltså en fördubbling i antalet steg.

Här kan jag väl få ägna mig åt lite självberöm? Även om jag under de senaste två åren tagit obefintligt med löpsteg p.g.a knäskadan vilket antagligen gör att totala antalet kilometrar jag tagit mig framåt kanske jämnar ut sig.

Dags att låta trendkurvan för 2022 slå genom taket och försöka komma närmre målet genom mantrat ”fler steg oftare”.

Statistik för antalet steg 18 juli 2022.
Statistik för antalet steg 18 juli 2022.