Nya mål. Ny motivation.

I år skulle jag springa min första maraton. För ett år sedan var jag hos Mattias på Aktivitus. Sprang på löpbandet, blev stucken i fingret och fick bevis på att jag inte var helt otränad. Vilket jag i och för sig visste, men att höra någon säga det är skönt egokickande. Sen gick det åt helvete.

Med fyra fokuserade pass i veckan, personligt rekord på Lidingöloppet såg det bra ut. Jag skulle trippa omkring i skogen, på löpbandet och på asfalt. Köra allt från korta intervaller till 2-timmars utflykter. Utan saft och bullar, men gärna med lite mjölksyra.

Överbelastning.

I mitten av oktober kom första känningen. Sedan dess har jag – liksom trestegs-Christian och toffel-Foppa – hemsökts av fotproblem. Det är snart ett år sedan och jag är ännu inte helt återställd, men det tar sig. Hoppas jag. Jag ökade belastningen i somras, men blev rädd och kör lättare igen. Antagligen dags att gå och prata med läkaren.

Jag började harva runt i simbassängen igen i vintras. Slogs med vattnet och när solen började värma slog jag följe med ett gäng som tränade inför Vätternrundan. Men utan fokus och mål.

Under sommarens triathlon-träningar med Hakarpspojkarna har det börjat formuleras nya mål och ny motivation har växt fram. Att simma är svårt. Att plaska en gång i veckan kommer aldrig att ta mig 1500 meter i öppet vatten. Att cykla några mil då och då kommer aldrig att få riktig fart i benen.

Jag måste hitta fokus. Med fokus kommer utveckling och med den motivation och resultat. Jag vill bli bättre.

I dag börjar simningen igen. Men en dag i veckan ska bli tre dagar i veckan. Någon mil på cykeln, ska bli långrundor, intervaller och vad annat cyklister nu gör för att utvecklas. Hösten blir simning och cykel – allt annat kan vänta.

Jag lägger hakaman på hyllan. Ingen aikido. Jag lägger inte skorna på hyllan, men inget mer lipande över att jag inte kan köra för fullt i löpspåret. Korta, uppbyggande rehab-rundor. Varannan dag. Fokus.

Nytt mål, ny motivation: 2009 ska jag tävla i triathlon.

2 svar på ”Nya mål. Ny motivation.”

  1. Det gör du rätt i Christian.
    Kämpa på och du kommer nå ditt mål.
    Jag hejar på dig.
    kram

Kommentarer är stängda.