Nytt år – samma mål – nya tag

Jag gör det enkelt genom att säga att jag ska läsa en bok varje månad i snitt.

Det är synd att säga att jag ens kom i närheten av att läsa tolv böcker under 2022 som jag deklarerade för lite mer än ett år sedan som ett av mina mål. Boken som jag precis läst ut är med över från förra året och jag har skuld till biblioteket för sen återlämning. Två gånger. Då lånade jag nog om den vid fyra tillfällen.

Det skulle kunna gå att använda ordet fiasko för att beskriva min måluppfyllnad. Fördelen med att uppfylla så pass få mål är att de blir återanvändningsbara. Således kvarstår alla mål på 2022 års lista förutom dotters klädkammare som är klar.


Jag vill få till lite mer analog tid med läsningen. Det finns många bra tv-serier och jag följer ett par. Sedan har det varit skidor på helgerna vilket gör att hösten och vintern blir mycket skärmtid. Utmaningen är att få till ett kontinuerligt läsande, vilket gör att det behöver inkräkta på skärmtiden. Svårt eftersom det är lättare att se ett avsnitt till eller fastna på YouTube.

För att följa upp läsandet, som jag nu alltså ska ta tag i, skapade jag en profil på Bookwyrm.social med en läsarutmaning. Bookwyrm är ett socialt nätverk i Fediverse för att tracka sin läsning, recensera böcker och få tips i communityn. Ett Goodreads.com men öppet och federerat via ActivityPub-protokollet. Det går att följa Bookwyrm-profiler via t.ex. Mastodon-klienter eller RSS.


Jag har verkligen ingen lust till renovering. Men saker måste göras och det börjar bara bli pinsamt att jag inte fixat klart i källaren så barnen har någonstans att hänga med kompisarna. Nu när äldsta dottern fyller 12 år i sommar kommer behövet bara bli större av att ha en mer avskild plats. Någonstans att spela, snacka, lyssna på musik och ha kul med kompisarna som är avskild från mig och lillasyster jämfört med den lyhörda ovanvåningen.


Gällande träningen så hoppas jag att lusten att köra lite utomhuspass på cykeln kommer med vårvädret. Men om det inte händer så finns spinningsalen där och räddar mig. I övrigt behöver vi inte prata om varesig styrketräning eller något gå-mål. Nej, det gör vi inte. Vi soppar det under mattan redan nu. Tiger ihjäl det.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

    1. Jag skaffade först ett Goodreads-konto men så poppade det upp i huvudet att det borde finnas något kring ActivityPub på ämnet. Gissar att jag läst det hos @axbom i den posten jag länkade till inläggen.

      Nu väntar jag bara på att ActivityPub-plugget till WordPress kan hantera att kommentarer i från WordPress går ut i Fediverse också.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.