Sex är viktigt (i ett förhållande)

Jag fick ett sms från en tjej, som svar på kommentaren till DN-artikeln där jag skrev att regelbundet sex inte är nödvändigt för att prestera på jobbet.

Klart som fan att regelbundet knullande är en förutsättning för att prestera bra på jobbet. Får inte jag sex blir jag oehört grinig och presterar mest ingenting. Sådeså.

Det beror på, som ekonomerna inleder varje svar med hur enkelt frågan än tycks vara från en icke ekonoms perspektiv. Sex kan ses som temperaturmätaren i ett förhållande; dåligt sex, sex sällan eller inget sex alls visar antagligen på problem i förhållandet. Om det inte är  någon som äter antibiotika eller något så sällsynt som en penisfraktur.

Dåligt sex, sex sällan eller inget sex alls för en singel är inte en temperaturmätare på känslolivet. Inte på mig. När längtan tar tag i känslorna och tankarna är det inte sex med ett stånd som pekar vägar. Det är att tillhöra, att bli sedd, beröring, intimitet och många andra saker.

Jag hoppas att kvinnan bakom sms:et presterar; både i sängen och på jobbet.

5 svar på ”Sex är viktigt (i ett förhållande)”

 1. När hon inte får lov att prestera i sängen/golvet/bordet/soffan presterar hon heller ingenting på arbetet skulle man kunna säga.

  Det finns dagar då hennes hjärna helt slutar fungera, enkom för att det kräver så otroligt mycket energi att omdirigera lusten till att se normal och icke-irriterad ut. (Vilket inte alltid lyckas sådär jättebra enligt ett par kollegor till henne.)

  Det yttrar sig som ett icke-välmående; arg, irriterad, ledsen och okoncentrerad. ”Som att försöka hålla reda på en brunstig tjur” benämnde någon det en gång. Hon mår helt enkelt dåligt om hon får vänta för länge med att bli tillfredsställd. Förmodligen är hon väldigt känslig för de låga dopamin- endorfin- och oxytocin-nivåer som detta medför.

  Men tillfredsställd är hon snäll! Och mycket arbetspresterande.

 2. Torbjörn: Förvånad? Håller du inte alls med om mitt resonemang?

  Kvinnan: Ordentligt med träning håller mina endorfiner på tillfredsställande nivå och gör behovet av sömn större en behovet av sex.

 3. Ah, så det är egentligen träning jag behöver! Min mage är nog beredd att hålla med dig.

Kommentarer är stängda.