Skidsäsongen har börjat

Inte bara skidsäsongen, utan även advent- och julsäsongen. Tydligen. Sitter och ser slutet av Sagan om Ringen med glögg i glaset. Blossas starkvinsglögg med rom. Tidigare i kväll åt jag en lussebulle. Två säkra tecken på att julen ärmar sig. Den är god. Och värmer skönt. Glöggen. Tror jag ska hälla upp mig lite till.

Charlotte Kalla är även vinterns förälskelse. En leende spred sig över mina trötta läppar i lördags när hon klev upp på pallen. Och det var nästa så jag ropa ut gläde ord tillsammans med Södergren när han gick över mållinjen, även han som trea.

Min skidsäsong ska också börja vad det lider. Skidorna har stått orörda i förrådet sedan jag åkte Öppet Spår 2005. Nu är det dags igen. Jag ska upp till Mora/Sälen och åka skidor igen. Den här gången StafettVasan tillsammans med jobbet. Dags att hämta skidorna, börja hoppas på snö och se om pjäxorna fortfarande passar.

Ah. Nu var glöggen i glaset slut och det var en timma sedan klockan slog midnatt. Dags att lägga huvudet mot kudden, sluta ögonen och drömma om bra glid, en snorig näsa och blåbärssoppa.