Skivor andra tycker jag borde skämmas för – Glenmark Eriksson Strömstedt

Jag och Lillebror spenderade de varma sommarnätterna 1994 framför tvn i gillestugan. Ravelli, Brolin, Dahlin och Andersson var våra hjältar och supergruppen GES fick Årets låt-grammisen för När vi gräver guld i USA. Året efter köpte jag deras första album GlenmarkErikssonStrömstedt.


GlenmarkErikssonStrömstedtDet var inte för kampsången för landslaget, där Anders Limpar lyfts fram men bara gjorde ett inhopp under VM, som jag köpte skivan. Det är väl så att det spåret inte alls hänger ihop med övriga låtar på skivan.

Albumet placerade sig 1:a på försäljningslistan, så ensam om att gilla den var jag inte. Men kanske är jag en av de få som inte skäms för att ha den i skivsamlingen och tycker att skivan fortfarande håller. Det är otroligt lättsmält pop. Spåret Hon är min och En jävel på kärlek är kan jag fortfarande texten till och sjunger oblygt med i. Äh, jag kan nästan alla låttexter märker jag efter att skivan snurrat runt ett par varv.

Jag har ingen Glenmark- eller Strömstedt-platta, men jag har en av Orup. Kanske är det också något andra tycker att jag borde skämmas för.

Låtlistan
Hon är min – 4:23
En jävel på kärlek – 3:37
Leta där du bor – 4:11
Stanna världen en stund – 3:55
Ingenting minner om dej – 4:18
Jag gråter inte mer – 2:55
Människor som vi – 3:34
Natten är min vän – 4:07
Från dag till dag – 4:47
Älska din älskling – 2:49
Nåt som går – 3:45
När vi gräver guld i USA – 4:09

Skivan i Spotify.

Delta i diskussionen

12 kommentarer

 1. Äh, det är väl inget att skämmas över, såvida du inte tycker mainstream är pinsamt och det vore ju istället larvigt pretentiöst. Fast sådan är ju inte Snowracer ;)

 2. Ett helt briljant album. Men så är jag också ett fan av alla tre artisterna på varsina håll.

  En jävel på kärlek och Hon är min är höjdpunkterna.

 3. Och naturligtvis instämmer jag med att Strömstedt är tondöv, Glenmark ett snudd på musikaliskt geni som prostituerar sig med tramsmusik, och att Orup bara gjort ett par skivor värda att lyssna på: Sin första (för övrigt mycket bra producerad av Glenmark) och sin tredje: Orupean Songs (utmärkt!).

 4. Strömstedt = Dödskallemärkt
  Glenmark = Skicklig
  Orup = Skicklig

  jag är rädd för att du har värre lik att gräva upp mannen!

 5. är man svensk så har man GES-skivan, det vet alla ^^
  jag är stolt över att ha den och en hel del orup och en hel del glenmark! …dock är jag inte stolt över att jag tyvärr också har en hel del strömstedt. ingen kan riktigt svara på hur han har tagit sej in i samlingarna.

 6. Strömstedt = Kvinnoförstörare

  Glenmark = Klyscha

  Orup = Jag tyckte han var riktigt bra. Sen såg jag honom stå och läsa tidningen, lutandes sig mot sin Jaguar nånstans på Östermalm. BIlen stod på tomgång.
  På nåt sätt sprack bubblan där.

 7. Jag som trodde att denna sk. Supertrio skulle få mig att bli totalt trampad på. Utskrattad, hånad och avskydd. Men det låter som att ni alla har skivan, eller vill att jag skickar en kopia.

  Det kan ordnas.

  Anders: Det här var nog en av de bättre på listan av de jag tänkte presentera.

 8. Motbjudande låtar som vi ibland sjunger i den bilradiolösa Volvon:

  ”Vill ha dig i mörkret hos me-ej, tiden den stannar när vi rör vid vara-an, å ja lättar, ja flyger fram, låt det aldri ta slut”

  Missade en bisats där, va?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.