Skivor andra tycker jag borde skämmas för — Tomas Ledin

Alla har vi antagligen en relation till Tomas Ledins musik. Mannen vars sommar regnar bort till knivhuggarrock och blå blå känslor. Jag har två Ledin-plattor. Samlingsalbumet från 1990 och T från 1996.

Ett Samlingsalbum (1990)
Ett Samlingsalbum (1990)
T (1996)
T (1996)

Att ha Ledin-album i skivbacken är tufft att leva med. Framför allt om dina vänner är musiksnobbar som fnyser och åt hans banala texter. Men det är märkligt att jag köpte T; texterna tydligt är för de som är uppåt 40 år. Om jag tar fram den om 10 år kommer jag antagligen att kunna känna igen mig. Men när det gäller mig så funkar enkel musik och svenska texter. Allmänt känt.

På samlingsalbumet finns gamla Ledin-klassiker som spelades in före min födelse. Min bror hade skivan, och jag spenderade tid i hans lägenhet i väntan på bussen i plugget. Bland hårdrocken, som inte var min favorit, fanns där nästan bara Ledin-albumet. Här hittar vi exempel på ett gäng sköna texter.

Jag bjuder dig min kropp
Serverad på silverfat
Allt som hörs i huset
Är grannens tv-apparat

Här kommer jag,
med en vrålande lust och med stålar i brallan
Jag, med en sugande otålig feeling
på vingar av stål


Låtlista Ett Samlingsalbum
1. Då ska vi spela
2. Blå Blå Känslor
3. Knivhuggarrock
4. Festen har börjat
5. Minns du hollywood
6. I natt är jag din
7. På Vingar av Stål
8. Mademoiselle
9. Det Ligger I Luften
10. Vi ska gömma oss i varandra
11. Not bad at all
12. Just Nu
13. Sensuella Isabella
14. Sommaren är Kort
15. Never Again
16. Vi är På Gång
17. Det Finns Inget Finare än Kärleken
18. What are you doing tonight
19. Everybody wants to hear it
20. Svenska flickor
21. Crazy about you
22. Keep your eyes open
23. En samlingsmix

Låtlista T
1. Lika Hopplöst Förälskad
2. Sånger att älska till
3. För Dina ögons Skull
4. Under resans gång
5. Hur ska jag kunna nå dig
6. Vi ska gå ut i kväll
7. Midsommarafton i Himalaya
8. Ett vykort med palmer på
9. Varje Steg För Oss Närmare Varann
10. Regnbågens människor
11. Kungen av Cala Bassa
12. Under resans gång (del 2)

Fler skivor att skämmas för

Céline Dion
Glenmark Eriksson Strömstedt

Delta i diskussionen

2 kommentarer

  1. Jag va smart när jag lämnade mitt ex för 5 år sen att lämna alla skivor jag skämdes för. Nu är jag stolt över alla skivor i lådan :)

    Ledin kanske inte är väldens bästa. Men va fan. ALLA låtar kan man refrängen på.

    Trevlig helg Christian. JAg håller tummarna för VF i morgon. Du kan ju BE för dom eller nåt ;)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.