Stationär

Min chef tycker inte jag har behov av en MacBook Pro. Varför ska jag sitta hemma och göra skisser på webbplatser när kreativiteten faller på. Eller städa undan lite av allt annat arbete som samlats på hög.

Inga argument som fungerar.

När det är tre mil till jobbet (enkel resa) och att sitta kvar nån timme inte lockar vore det skönt att kunna åka hem, käka, träna och kanske jobba en timma på kvällen istället. Åker liksom inte ut till jobbet – igen.

Han tycker däremot att det är solklart att jag ska bli med företagsmobil. Som webmaster ska jag vara tillgänglig, om det bara är för ett samtal om året. Det är en bra inställning. Tyvärr har han inte befogenheter att ge mig en.

Men vad spelar det för roll, utan en dator kan jag ändå inte göra något på distans. Och IT-avdelningen tillåter inte VPN-uppkopplingar mot nätverket så hela idén faller ändå.

Kanske bara är gnällig, för jag inte får några leksaker. Men en plattskärm är kanske på gång.

Delta i diskussionen

7 kommentarer

 1. Well.

  Om du måste vara nåbar jämt så ska du givetvis påpeka att du inte kan göra jota, exempelvis kolla om sajten fungerar, för du har ingen arbetsdator hemma utan enbart din privata och den ska inte användas för jobbrelaterade uppgifter.

  I så fall får du istället köra till jobbet och då ska du ha milersättning och övertid om det är utanför ordinarie arbetstid.

  Din chef förlorar på det hur som helst. Synd att det föds minst en idiot varje dag, och en stor majoritet av dessa tycks bli just chefer…

 2. Nu är min chef ingen idiot – tvärtom. Men värdet av att jag ska kunna vara nåbar är inte värt priset som ska betalas.

  När jag var i Afrika fick jag samtal på min privata mobil, och mejl till min privata mejl.

  Näja; nu är det helg och solen skiner ute. Dags att njuta av livet lite.

 3. Hejsan, Christian!
  Jag har skrivit mitt inlägg i bloggstafetten nu och lämnar över pinnen till dig, och ditt ämne blir:
  \”Hur kan det påverka en person i vardagen att träna japansk krigskonst?\”
  Lycka till!

 4. Jag har tagit emot pinnen och börjat fundera kring ämnet. Min aikidobana är inte lång, men jag tror nog att den har hunnit påverka mig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.