Suget efter dåliga vanor

Var kommer den i från. Denna längtan, detta sug efter skräpmat? En härlig hamburgare med strips. En pizza. Härligt varm och kletig.

Jag har hamnat i ett skräpmatshål. Har inte ramlat i, men jag vinglar på kanten. Vet inte varför, men min kropp längtar efter socker och fett. I alla fall är det vad den tror.

Övertid, lite mindre träning och oregelbundet matintag och plötsligt är man där. En sen kväll framför datorn på kontoret är det gott med nått sött. För att inte säga jävligt gott. Sen blir veckan helt ur balans. Tröttheten är en konstant följeslagare. Så även de dåliga vanorna.

Men jag vet hur det fungerar. Hur jag fungerar. Jag måste sluta slarva med sömnen. Det är det första jag gör om jag känner mig lite för stresad. Jag slutar sova. Utan att egentligen producera något när jag är vaken, hoppar jag över att sova. Tittar på film, surfar eller bara hoppar mellan olika projekt och försöker få någonting gjort.

Men så tar jag tag i mig själv. Inte senare än 23.30. Städar lägenheten, för känslan. Slutar med sötsaker framför skärmen. Lite bättre frukostvanor. Och då vänder det. Den mentala tröttheten blir en fysisk trötthet efter träningspasset.

I dag första dagen på den här vändningen. I morgon är det sen kväll på kontoret.

4 svar på ”Suget efter dåliga vanor”

  1. Oh, hade jag visst det så hade jag inte behövt kämpa som ett lejon mot mig själv ständigt – och förlorat. Jag vill ha gois mest jämt. Jämt, jämt, jämt.

  2. Jag känner igen mig allt för väl. Men nu när våren är här blir det plötsligt av någon outgrundlig anledning mycket lättare att ta tag i saker.

  3. Handlar om att vara lite smart också. Laga, äta och diska. Tvätta, hänga, vika och lägga i garderoben. Alltid. Ja, nästan i alla fall. Som i dag. Och i går. Förhoppningsvis även i morgon.

Kommentarer är stängda.