Tangentbordsretro

Mitt tangentbord är inte fräscht längre. Knappar som inte fungerar riktigt efter att jag haft bort dem för rengöring och tecken som nästan är helt bortslitna. Dags för ett nytt med andra ord.

Försökte tänka tillbaka vilka tangentbord jag har haft och vilka av dem jag gillat.

Mitt allra första tangentbord måste varit den elektroniska skrivmaskin jag fick av mamma och pappa. Efter det hade jag en Commodore 128 som jag skrev mycket på. U-tangenten fungerade inte riktigt så ibland fick jag justera texterna efteråt. Jag hade min första skrivare till den datorn.

Bland de tangentbord jag hade till mina PC-maskiner (jag hade totalt tre Windows-maskiner) är det två som har etsat sig fast i minnet: Keytronic och Microsoft Natural Keyboard. Två tangentbord som jag minns var sköna att skriva på. På jobbet hade jag sedan uppföljaren till Natural Keyboard men den var riktigt obehagligt.

Aluminum Apple Keyboard

I plugget och extra arbetet på Jönköpings-Posten var det Apple Extended Keyboard som dominerade. Ett stort och rejält tangentbord. En pansarvagn. Ungefär som det gamla Keytronic jag gillade så mycket. Det stod framför varje Mac jag kom i kontakt på den tiden. Med hjälp av Youtube går det enkelt att minnas klickljudet. En skön känsla för både fingrar och öron.

På jobbet har jag skrivit otaliga timmar på alla tangentbord från Apple USB Keyboard som lanserades med iMac till dagens standardtangentbord från Apple. Inget av dom har etsats sig fast i fingerminnet.

Privat har jag haft bärbara datorer sedan introduktionen av PowerBook G4 2001. Den hade en rejält plastig historia som jag inte gillade speciellt mycket även om jag var totalt hänförd av själva datorn. Den efterföljande iBooken var inte heller något jag minns men den PowerBook G4 jag hade därefter hade ett tangentbord jag gillade mycket. Fortfarande det bästa tangentbordet på en bärbar dator.

Vilket tangentbord jag kommer att köpa? Antagligen ett nytt Apple Keyboard.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.