Telefonvett

En del kollegor är spännande. De tar mig sig telefonen — och svarar — när de sitter i möte. Var finns meningen i att svara med ett tonläge som får mig att inse olämpligheten i mitt samtal och höra dem säga ”Jag är upptagen och ringer dig senare”?

9 svar på ”Telefonvett”

 1. Tycker du att du är rätt person att uttala dig om telefonvett, Herr TryckerBortSamtalFörGlattaLivet?

 2. @Christan: du har helt rätt – tyvärr gör jag själv så ibland. Frågan som stannar kvar blir naturligtvis: Varför?

 3. Jenny: Absolut. Jag borde räknas som en förebild i telefonvett och lyftas fram som det goda exemplet.

  Anders: För att vi har ett behov av att alltid bli nådda? För att vi är så djävulskt nyfikna på att ändå höra vad den andra vill, eller helt enkelt för att vi vill visa att vi är avhängt upptagna?

  I det privata lyfter jag luren och växlar en kortis med personen och meddelar att jag ska ut och springa eller på annat sätt är upptagen om jag inte tycker att det är respektlöst mot de jag just nu då riktar mig uppmärksamhet mot. Men i ett möte på jobbet är jag i möte.

 4. Sånt är sjukt irriterande. Då är det faktiskt bättre att trycka bort samtalet, då fattar man ju att den man försöker nå är upptagen.
  Det är störande med sånna som använder sej av dom där färdigmallade smsen som finns också. Så när man ringer och inte får ett svar blir man borttryckt, sen en sekund senare får man ett sånt automatsms där det står ”Sitter i möte. Ringer Dig senare.” ..eller nåt annat lika jävla opersonligt. Bara en sån sak som Dig med stort D..

 5. Emma: SMS-svar är perfekt. Ju. Det har jag inte i min telefon men ser redan anvädningsområden:

  ”Ligger i hängmattan och lyssnar på David Urwitz. Ringer när solen går ner.”
  ”Jag har semester. Ring i höst.”

 6. Jag tar tillbaka allt jag sagt. Christian, du är Vett och Etikett-kungen. ”Ju”.

 7. oja! så länge som det är nåt mansjälv har skrivit är det utomordentligt bra och användrbart och trevligt som svar! =)
  när det är en ivägskickad färdigskriven nokia standardmall, är det endast provocerande..

 8. Det är hopplöst att ringa Christian. En gång på tio svarar han, om man har tur. Men det är okej, jag tycker han är fin ändå.

Kommentarer är stängda.