Träna utan lust

Några kollegor hävdade en gång vid fikabordet att du måste ha träning i blodet för att uppskatta att träna.

Just idag kan jag tänka mig att hålla med dom.

Efter en dag på kontoret med förberedelser är träning inte alls det jag längtar efter när jag slår ihop datorn och stämplar ut. Jag vill sjunka ner i soffan i mysbyxor. Varken att dra på mig löpskorna eller badbyxorna lockar.

Inget sug.

Jag kanske inte har träning i blodet, men jag har en vilja och den gör att det idag blir ett simpass. Då kan jag se fram emot morgondagen; vilodag med fullt fokus på familjen.

Lusten att träna? Den kommer, det gör den alltid förr eller senare. Fram tills dess gäller det träna ändå och behålla balansen mellan träning och vila. Inte för att kroppen behöver det utan för att motivationen behöver det.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.