Trött och ineffektiv

Jag är trött. Hela kroppen säger till mig att det är dags för någon slags sommardvala. Stänga av; sova och koppla in näring intranivöst. Vakna upp när tröttheten lagt sig och energin är tillbaka.

I spåren kommer ineffektiviteten. Jag får ingenting gjort. Och ju mindre jag gör, dessto mer tycker jag att jag ska hinna med. Ond cirkel. Krydda med lite stress.

Dessutom är jag uppe sent. Alldeles för sent. Min dumme fan.

Skyller på allergin. Är det gräspollen som har sin bästa tid nu? Hade inga känningar när björkpollen gjorde livet surt för vissa. Payback time. Tuggar tabletter. Eller sväljer hela, med lite vatten om vi ska vara noga. Min pappa ryckte alltid till med huvudet bakåt när han skulle svälja en värktablett. Liksom för att kasta ner den. Som om han inte litade på sin egen förmåg att svälja. Lillebror får en förvrängd min, som om det är det värsta han varit med om. Och då har den stackaren varit med om gastroskopi.

Själv har jag nog lite av det där rycket i mig. Det och hår som inte går att få en frisyr är var egenskaperna jag ärvde. För det finns nästan inget värre än när tabletten inte vill ner utan fastnar längst bak på tungan. För att minimera risken, slänger jag huvudet bakåt.

”Enstaka personer kan reagera med trötthet på denna typ av läkemedel”, står det på bipacksedeln. Till allergimedicinen.

Jag är en av dem. Ståendes med en spretande icke-frisyr och rycker med huvudet på morgonen.

4 svar på ”Trött och ineffektiv”

 1. Slappna av. Ta det lugnt. Det är sommar en gång om året och den varar inte länge.

  Snart är hösten här och allt skoj är slut. När det börjar kännas riktigt mörkt och tungt åker jag till Singapore. :p

 2. Älskade son,
  nu gav du mig ett gott skratt. Kan se både din pappa och dig stå ryckandes med huvudet för att svälja en tablett. Vi undrade alltid varför just detta ryck behövdes. Det och frisyren är väl bra egenskaper när det kan framgringa glädje ….som nu.
  Kramar

 3. Om den autentiska Modern just kommenterat, är det lätt för mig att känna mig lite i skymundan. MEN jag bidrar med att jag just nu lyssnar på den svenska gruppen Wail – i en inpelning från 1985; och detta trots att de kommer att spela på Fasching i Stockholm om ett par dagar.
  Nä, även jag glömde vad jag egentligen ville säga.

 4. Ja det måste vara ett släktdrag, har precis tagit en allergitablett med en liten bakåtknyck på nacken.

Kommentarer är stängda.