Tur utan retur

Fan. Åkte i från mina tågbiljetter. Åkte upp till Stockholm en dag tidigare för att käka middag med en kompis och hans sambo. Och få sovmorgon. Men ett par mil från Jönköping kom jag på att tågbiljetten hem sitter kvar på kylskåsdörren. Med en magnet.

Typiskt mig.

Kvinnan på SJ:s kundtjänst sa att hon inget kunde göra. Min biljett är en värdehandling. Om tågmästare är vid bra humör, kanske han ringer in och kollar om jag verkligen har en biljett. Annars får jag betala fullt pris när jag sitter där på tåget.

Jag har en 1 klassbiljett.

2 svar på ”Tur utan retur”

  1. Jobbigt sånt där. Som jag gjorde en gång då. Var på hemväg med tåg från Dalarna och bytte tåg i Linköping, tänkte inte på att samma biljett gällde även för resan vid bytet Nässjö till Jönköping så jag slängde ju biljetten där på tåget från Linköping. Kom på att jag behövde biljetten när jag satt mig på tåget i Nässjö. Som tur var så jobbade en vänlig kvinna som konduktör den kvällen och hon trodde på mig :-)

  2. Sitter på tåget. Brorsan faxde upp och kollade med SJ:s kundtjänst om det gick bra. Lite motvilligt sa det att det fungerade. Tågmästarinnan tittade ett tag på min faxkopia, sa ”Jaha” och skrev upp mitt bokningsnumm

    Så jag är på väg hem. Skönt.

Kommentarer är stängda.