Var är alla bra filmer?

Det är konstigt. Aldrig finns det en film på hyllorna i videobutiken jag vill se. På bio går det oftast en film som jag är sugen att se men aldrig kommer mig för att gå och se.

– Jag plockar upp den i videobutiken när den kommer på dvd.

Men varje gång jag stegar in och låter blicken vandra över topplistan och nyheter så finns det inga filmer jag vill se. Går jag för sällan till videobutiken så filmerna har hamnat sorterade bland gamla Terminator, Dansa med vargar och alla dessa Beck-rullar? Eller har jag glömt bort vilka rullar jag ville se? Som på affischer såg bra ut, men förpackade i dvd-fodral inte fångar mitt intresse.

Letar efter favoritskådespelare. Kollar efter plus, getingar, tärningar och stolar. Och snygga omslag. Kan det vara så att bio är bra, även om filmen är rätt trist historia? Att det är själva bioupplevelsen som är bra, inte filmen. Men en hyfsad rulle hemma i soffan känns som Bingolotto kunde varit minst lika underhållande.

Senast fick jag med en film med Denzel Washington. Spännande till sista filmruta utlovades. Jag nöjt mer av de två ölen jag drack till. Och de var inte speciellt upphetsande.

I morgon ser jag Let’s Dance. Då ska jag fundera på om det är bra eller dåligt att Brandeby fortfarande är kvar.

4 svar på ”Var är alla bra filmer?”

  1. Vad glad jag ar att du ar tillbaka!

    Dagens filmtips ar Blood Diamond. Har du inte sett den bor du gora det. Tanker val inte saga sa mycket mer om den. Sag den pa bio i Sydney for ett par veckor sedan och efterat kunde jag inte sluta tanka. Hujedamig alltsa!

  2. Just Blood Diamond pratade jag och Storebrorsan om att gå och se. Men det kommer att vara en film som står där i hyllan och ser bekant ut när den kommer till min videobutik på hörnet.

  3. Ja, de där bra rullarna som man vill se på bio men inte kommer iväg på… de har en förmåga att liksom försvinna bort i glömskans mörker sedan.

    Btw, hur får du upp dina inläggstitlar i arkivet? Jag har just bytt till WordPress… allt är nytt och främmande ;-)

Kommentarer är stängda.