Varför bloggar jag på snowracer.se?

Niclas, aka Deeped, jobbar med varumärken och är nyfiken på varför människor valde just sitt alias, bloggnamn och så vidare. Då jag umgås med Niclas digitalt, ska jag givetvis berätta historien bakom snowracer.se för honom. Och er andra.

Det började 1998. Min gode vän Samuel hade några månader kvar på sin anställning och jag skulle mucka under våren. Hey, varför inte starta ett företag? Sagt och gjort. Vi började skicka in namn till ansvarig myndighet och fick avslag på avslag. Samuel fick fast anställning och en vinterdag efter att vi hade varit ute och tokåkt snow racer nedför Tabergstopp bestämde vi oss för att skicka in just Snowracer för att få ytterligare anstånd att fundera. Vi räknade med att få avslag.

Fick inte inte avslag. I ett slag var vi bolagsmän. Vi har varit det sedan dess. Jag registrerade snowracer.net och flyttade in där under 1999. Tidigare hade jag funnits på andra domäner (flahs.pp.se t.ex.), men alltid under mitt riktiga namn. Ett tag bloggade jag på malinochristian.nu och flyttade 2003 in på snowracer.se. Då jag funnits så länge på snowracer.se känns det konstigt att flytta till christianahs.se, även om jag har funderat på det mer än en gång.

När Flickr och andra tjänster dök upp, blev det naturligt att skydda snowracer. Så nu mera lystrar jag till @snowracer på Jaiku, Twittter och andra tjänster. Men jag undrar om någon refererar till mig som Snowracer, då jag alltid kommenterar på bloggar och i forum under mitt riktiga namn.

Annars är jag tillbaka på kontoret efter semestern och skriver manus och väljer låtar till ett eget Sommarprogram efter inspiration från Fredrik. Eller Bison när vi nu pratar alias.

2 svar på ”Varför bloggar jag på snowracer.se?”

Kommentarer är stängda.