Apple Watch avskyr vilodagar

Fredrik skriver:

I have exercised for three consequtive days.

Rest is the exact right thing to do today.

But the Apple watch is unable to let up. It keeps track of streaks, always ready to inform me of that incomplete red ring.

Stupid watch.

Precis så.

Det här med att Apple Watch tre dagliga mål som inte alls tar hänsyn till helheten är störande. Dagligt stå-mål har jag ingenting att invända mot. Framför allt är det rörelseringen som jag tycker borde kunna ställas in på annat sätt. Om jag istället för ett dagligt kcal-mål har ett veckomål, behöver inte klockan stressa mig att stänga ringen varje dag. Den kan fokusera på att hjälpa mig att nå veckomålet. Då hade, som Fredrik påpekar, klockan inte brytt sig om att du tar en en vilodag då du bränt kalorier nog för fler dagar än som passerat.

Jag vet att Apple gillar enkelhet för användarna men här ser jag gärna att de inför en avancerad inställning för oss som vill ha hjälp, som struntar i streaks, och har träningspass som gör att kalorimålet blir både 200 och 300 procent en dag.