Hur tittar du på tv?

Att flytta till ny lya innebär nog för de flesta att ställa tvn på bänken, plugga i antennkabeln i uttaget och få in det fria utbudet (SVT, TV4 och TV6). Sedan är det parabol, Boxer-kort, någon kabel- eller bredbandsleverantör om du vill ha fler kanaler.

Jag har flyttat in i ett hus som saknar antenn. Att plugga in antennkabeln ger perfekt bild vid bra väderlek då huset ligger nära sändaren. Problemet är att signalen lika gärna kan vara usel. Jag lider inte så mycket då mycket av min konsumtion är via svtplay.se och allt det andra – zappandet – är egentligen sådan jag klarar mig utan.

Men min sambo vill gärna ha några kanaler att zappa mellan och vila ögonen på något lättsmält i mellanåt. Och slippa leta fram klipp via iPaden utan bara slå på Barnkanalen. Jag måste alltså fixa så vi har stabil leverans av tv-bild. Alltid. Vilket jag har dragit ut på.

När vi har pratat igenom det då är det TV3 och Kanal 5 som är av intresse om vi ska hårdra det.

Att köpa en antenn som kan hantera signalen där vi bor kostar runt tusenlappen säger experten. Ska han montera upp den, justera den och koppla den på det gamla spridningsnätet i huset behöver han någon timma. Då är det Boxer för kanalutbud. Alternativt kan jag montera upp en parabol, men sport- och filmkanalerna lockar inte alls så varför?

Min bredbandsleverantör har tv via mitt adsl. Jag vet att jag får en box till att koppla in någonstans, men inte hur stabil leveransen är. Just nu har de sex månader billigt.

Det sista alternativet är att dra in fiber från det lokala energibolaget. Kostar en slant att ansluta sig, men sedan har jag snabbt koppling mot nätet och möjlighet till både tv via någon av leverantörerna eller gamla hederliga kabel-tv-nätet.

Hur tittar du på tv?

4 svar på ”Hur tittar du på tv?”

 1. Eftersom vi för tillfället befinner oss utomlands tittar jag i princip bara på play-kanalerna. Tyvärr räcker inte alltid bandbredden till, så det blir ofta en usel upplevelse.

  1. Och utbudet är dessutom begränsat, kan jag tänkta mig.

   Det slutade med att jag beställde tv-tillägg från Bredbandsbolaget till ADSL-abbonemanget. Den slukade direkt några mbit av min hastighet och jag kan inte få hd-kvalitet. Men bilden tycker ändå presterar bättre än vad Boxer med antenn gjorde i hyreslägenheten med samma tv.

   Jag ska undersöka vidare om fiber. Det som jag drar mig lite från där är att det blir arbete med att få in det i huset.

 2. Om du har möjlighet att välja fiber så klart du ska välja det. En dyr startavgift men i längden vinner ni på det.
  Vi har fiber och det fungerar kanon.

Kommentarer är stängda.