I morgon är en annan dag

Jag var onykter, men upplevde totalt nykterhet. ”Du var inte svår”, sa hon och kysste mig. Hon smakade sprit. Vodkaflaskan var tom, så det var föga förvånande. Den hade delats med andra, men vi hade varit ihärdigast.

Jag var kär. Det är sällsynt, men nu var jag det vilket jag förnuftigt konstaterat för sig själv. Det hade inte varit en blixtförälskelse, utan hade smugit sig på till jag inte längre kunde värja mig. Jag hade resignerat för känslorna och accepterat att hennes leende fick mitt hjärta att slå dubbelslag.

Nu låg vi där; fulla, kåta, nervösa och utan en tanke på morgondagen. Jag borde naturligtvis ha vetat bättre. En konsekvensanalys med förnuftet i behåll hade avfärdat henne som problem. Hon var gift och all rim och reson sa att jag skulle bli bränd, olycklig och utnyttjad. Men det var inte tid knastertorr förnuftighet. Jag var kär och mina handlingar föddes ur en halv vodkaflaska efter att allt blod lämnat huvudet för att bejaka min kåthet.

– Du var inte heller svår, svarade jag och kysste henne tillbaka.

6 svar på ”I morgon är en annan dag”

 1. Nu gör jag något så banalt som att citera Kirkegaard;

  Att våga är att förlora fotfästet en stund. Att inte våga är att förlora sig själv.

 2. Medan Cosmopolit är litterär, väljer jag att leka detektiv.

  Jo, jag gissar nog rätt på vem hon är. Eller var.

 3. Cosmopolit: Det gäller bara att återfå balansen.

  torbjorn: Då jag blandar och ger vad det gäller tid och rum i bloggen är det det lite kul när människor i min närhet tror att det jag skriver händer här och nu. Men att din gissning är rätt, betvivlar jag inte.

 4. Jo, han nämnde inget om fallhöjd eller landningstekniker den gode dansken. Din initiala beskrivning lät som att det inte bara var att vingla till och utan att falla om än inte fritt, i dubbel bemärkelse. Det måste vara en hissnande och omtumlande känsla.

 5. En förälskelse är omtumlande, men det hissnande var antagligen hur jag behandlade mig själv, vilket får blir en annan historia.

Kommentarer är stängda.