Melodifestival i mitt eget skivarkivet

Det råder Melodifestivalfeber i landet. ”Fiasko”, ”tronskifte” och allt annat kreativt som kvällstidningarna lyckas med i sin rubrikkonst. Det ska bli spännande att höra era rubriker när jag nu ska guida er genom mitt skivarkiv där jag plockar fram de där plattorna som andra tycker att jag borde skämmas för.


Själv har inte sett en uns av programmen på lördagar. Då Sverige laddar upp med godis i tv-soffan har jag gjort annat. Men med YouTube och löpsedlar är det ingen match att hålla koll läget. Var inte Rongedal-bröderna doagossar till Electric Banana Band och fick publiken att göra ”Maja Piraja”-rörelse för några somrar sedan? Och passade Carolas och Andreas röster tillsammans?

Med dagens filnerladdningskultur är det enkelt att förklara bort tvivelaktiga låtar i iTunes; ”Ah, den låten laddade jag ner till en fest” eller ”Haha, den laddade jag ner åt mamma”. Förr, när skivorna köptes hos de coola killarna i skivbutiken eller beställdes via postorder, var det svårare att förklara bort köpen.

Min skivsamling har fått utstå mycket kritik, spott och spe. Jag har cd-skivor som skulle göra att vissa av mina vänner skulle förneka vår vänskap om jag berättade vad jag lyssnar på. Under rubriken ”Skivor andra tycker jag borde skämmas för” kommer denna vänskap att prövas.

Jag ser fram emot era verbala vomeringar, ert avståndstagande och idiotförklarande av mig.

18 svar på ”Melodifestival i mitt eget skivarkivet”

 1. Det ska väldigt mycket till för att jag ska rocka loss och ta avstånd från en människa för dess musik-, bok- eller film-smak. Troligen hade folk svimmat vid första anblicken av min skivsamling, dvddito och bibliotek. Det är faktiskt mer intressant med oväntade blandningar än noga utvalda alster som inte säger mer om människor än att de läser andras recensioner..

 2. Torbjorn: Inte det minsta för jag känner precis likadant. Det finns bara bra musik hos mig också. Jag skäms inte för skivorna.

  Anders & Jocke:: Haha. Ni kommer inte bli besvikna tror jag.

  Cosmopolit: Åh, du kanske kommer att hylla skivorna istället?

 3. Rädd – nääää….. ”Elitistisk musiksnobb” I kinda like that!

  sign.
  B.Esserwisser OCH smålänning

 4. Jag har ju tidigare ställt hela min musiksamling till förfogande via internättet samt erbjudit mig att på stående fot rensa ut Christians musiksamling men det är lite fattigt på motreaktioner från lokalkontoret i Jönköping.

 5. Jocke: Jag ser att du försöker sälja i dig själv som någon vänligt själ som förbarmat sig över mig och min musik. Är detta månne för att du inte ska framstå som ondskefull när slakten väl börjar?

  Nu ska jag lyssna lite till på första skiven till slakt.

 6. Jag vill mest informera allmänheten om att åtskilliga försök har gjorts att rädda dig från avgrunden, men då du själv driver dig själv dit kan ingenting stoppa dig.

  Nå väl, som en god människa är jag inte svårare än att jag alltid finns där för dig när du spelat ”Fångad av en stormvind” så många gånger så din iPhone kraschat.

 7. Carola passerar, men Christian….har du NÅGOT av Phil Collins så tig om det! Bara tig och blåneka!

 8. Jag har tre låtar med Phil Collins. De tre som är bra. Resterande 4000 får vara. Och det inkluderar 99.9% av allt som Genesis släppte.

 9. Kan du inte sluta retas och faktiskt göra det du lovat/hotat att göra. Publicera innehållet! Har svårt att tro att du har spretigare musiksamling än vad jag har och återigen inget diss utan mer intressant att lära känna ytterligare aspekter av dig.

Kommentarer är stängda.