Spegel, spegel på väggen där

Jag går och känner på den. Det var några dagar sedan den visade sig för första gången. Det började ömma lite. Vid näsroten ligger den och bara väntar på rätt tillfälle att explodera. Lagom till jag har ett besök, får för mig att gå på krogen eller på annat sätt behöver visa upp mig från min bästa sida. Jag ska gömma mig på kontoret hela veckan.


Borde inte finnar vara ett minne blott när man är 30? Alltså, finnar hörde tonårstiden till och den var fan slut för tio år sedan. Snälla. Det är meningen att jag ska ha en manlig skäggväxt, kämpa mot allt högre hårfäste och hängande mage. Inte oroa mig för finnar.

Föra nåra år sedan hade jag inte brytt mig. En finne? Jaha! Numera är det känsligare. Jag borde naturligtvis se det som ett tecken på att ungdomen inte helt lämnat kroppen, men jag känner bara hur jag avskyr den. Hur den stör spegelbilden när jag stapplar in i badrummet på morgonen och försöker väcka mig själv genom en dialog med den finniga killen i badrumsspegeln.

Badrumsskåpet börjar fyllas med saker som gör att det är lätt att tro att det bor en kvinna här. Om det inte hade varit för tillägget ”for men”. Scrub, face wash, gel cream och andra saker som sägs göra underverk. Ögonbryn noppas försiktigt och nagenfilen är riktigt trevligt. Uppgivet håller jag i magfettet och bestämmer – återigen – att nu får det vara nog med pizza på helgen. Jag som inte ens är tjock. Någonstans.

Och ihärdigt förnekar någon slags kris.

8 svar på ”Spegel, spegel på väggen där”

 1. Vilket jävla magfett? Du är ju så lätt så när du sover över kan du lika gärna sväva ett par centimeter ovanför golvet istället för att ligga på soffan.

  Blah!

 2. Jag trodde någon skulle reagera på ögonbryn-fixandet, men det kanske är vanligare bland män en jag tror?

  Jocke & C: Haha. Det är sant. Jag ska enbart hålla käft och vara nöjd med min kropp. Men fåfängan är stor och bristande konditionsträning i löpningens frånvaro får mig att i panik famla efter magrutorna. Som visserligen aldrig visat sig tidigare heller.

 3. Synd att du är så till åren kommen, Christian, annars hade jag presenterat dig för lillaM som snart fyller 19. Den tjejen vet vad träning innebär.

  /rutor!

 4. lilla jag: Ett tag till, men så fort foten är fit for fight, kommer jag att vara svag för löprundor.

  torbjorn: Smickrande tanke ändå.

Kommentarer är stängda.