Teknikens under

I köket har min Mamma en musikenhet med radiomottgare, cd-spelare och kasettbandspelare. Den är grå och lite klumpig. Bredvid den har hon en högtalare med iPod-docka för sin röda fjärde generationens iPod nano fylld med musik.

I går berättade hon om sina planer att köpa en ny, mindre, musikenhet. Den nuvarande är ju lite klumpig. Hon deklarerade att den skulle innehålla samma möjligheter för uppspelning som nuvarande enhet: radio, cd-skiva och kasett. Fast mindre.

Vi gick snabbt igenom när hon senast lyssnade använde kasettenheten. Hon kunde inte minnas det och jag tror inte att hon har några kasetter i sin ägo heller. Förutom kanske några inspelningar jag och mina bröder gjorde när vi var små. Allltså: uppspelning av kasettband ej nödvändigt.

Hon kom inte heller på när hon senaste lyssnade på en cd-skiva. Hon slår på sin iPod Nano när hon vill lyssna på musik. Lite motvilligt gick hon med på att uppspelning av cd-skiva inte är nödvändigt det heller.

Jag frågar henne vad hon lyssnar på för radiostation och det är P4 som gäller. Jag visar henne då SR-appen på hennes iPhone och iPad. Kopplar in den i hennes Logitech-högtalre och även i JBL-högtalarna i vardagsrummet. Volia! Inget nytt inköp av musikspelare nödvändigt. Hon kan istället lämna sin klumpiga gråa sak till återvinning (eller låta sitt barnbarn leka med den när vi är på besök) och köra allt på sin iPhone eller iPad.

På frågan hur hon får in lite nya låter: köp styckvis via iTunes för 7-12 kronor. Provlyssna först.

Vid nästa besök ska jag installera min AirPort Express i hennes nätverk så hon kan köra trådlöst till högtalarna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.