Utflykt till kontanterna

Vi åkte upp till Lysings Konditori och Bageri i Ödeshög, för att fylla på frysen med glutenfritt. Deras kassasystem var offline så de frågade om det gick bra med swish. Självklart, bara du inte begär kontanter för då behöver jag råna banken först, svarade jag skämtsamt.

Det fick jag äta upp omgående då swish låg nere och gjorde det under tre timmar. Det var mycket gäster som kom och gick medan vi var där. Det blev vallfärd för många till bankomaten på andra sidan torget. Så även för oss. Det var som att resa tillbaka i tiden att stå där och ta ut kontanter. Men de kom ut, vikta, fina och jag fick växel tillbaka när jag löste ut vår nota.

När kom nymodigheten att det går sätta in pengar via bankomaten? För att lyxa till det och få ännu mer nostalgikänsla valde jag att få ett kontoutdrag. En liten papperslapp med mitt kontosaldo.