15 miljoner i skulder och spel i Ettan – på en arena för Allsvenskan

Jönköping Södra (J-Södra) har ramlat ner i Ettan i fotbollsvärlden. Därtill med 15 miljoner i skulder.

Ordförande till SVT:

Ifjol gick J-Södra in i säsongen utan likvida medel, minus 5,5 miljoner i eget kapital och 16 miljoner skulder. I nuläget ligger deras skuld på 15 miljoner kronor, berättar Bengt Spjuth för SVT Jönköping.

Arenafrågan i Jönköping har varit en långdragen fråga. Det beslutades att det skulle byggas en ny area på Jordbrovallen för en halv miljard. Det beslutades revs sedan upp och det slutade med att klassiska Stadsparksvallen istället moderniserades för 150 miljoner.

2019 var det brådskande att få ett beslut

Beslutet har brådskat eftersom fotbollsklubben Jönköpings Södra just nu leder Superettan, men skulle få problem vid en uppflyttning eftersom den nuvarande Stadsparksvallen inte uppfyller de allsvenska kraven.

Nu är J-södra i Ettan och har en lång väg till både Superettan och Allsvenskan. Det var nog ändå för väl att det inte blev någon ny, stor arena för fotboll i Jönköping. Det hade kostat mer än det smakat för kommunen som får 20 % av biljettförsäljningen som hyra jag J-södra. Ska vi gissa att publiksnittet kommer att minska när det blir spel i Ettan?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.