Så får du saker gjort – eller konsten att göra 100 saker för att 10 ska bli bra

Fredrik Wass om att få saker gjorda och att våga göra saker som blir sämre för att göra de bättre ännu bättre:

Nu ska jag berätta om en konstig grej. Rutiner, ramar och schemaläggning skapar framåtrörelse, spontanitet och kreativitet. Så är det i alla fall för mig. Kanske för dig också?

[..]

Det som däremot fungerar, och detta baserar jag på 25 års kamp mot lättja och lathet, är att skapa en ram för att uppnå det jag vill. Finns det dessutom inskrivet i kalendern är det ännu bättre. En extern beställare eller uppdragsgivare gör det ytterligare mer troligt att jag kommer att få saker gjort.

[..]

Om vi leker med tanken att 10 procent av den output du skapar håller högsta nivå – något du är riktigt nöjd med, så kommer du i faktiska tal skapa fler saker på den höga nivån ju fler saker du gör generellt.

Om du skriver 100 inlägg och 10 av dem håller bra klass så blir det fler bra inlägg skrivna än om du skriver 10 inlägg och bara 1 blir bra. Trots att procentsatsen är densamma. Och om du schemalägger de 100 inläggen och levererar dessa till en extern uppdragsgivare. Ja, då snackar vi riktigt stor chans till genomförande av stordåd.

Man kan dra slutsatsen att jag ska våga skriva oftare för att få ut några riktigt bra inlägg. Men vi håller oss i från den ett tag till.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.