Som en vind, en dag, står du och jag här med handen på hjärtat

Jag är sambo med en schlagerälskare. Av någon anledning började vi lyssna, och titta, på gamla låtar. Fantastisk nostalgi. När vi skrattat klart åt alla sköna frisyrer kom jag fram till att alla låter skulle platsa bland mina låtar att skämmas för.

Klicka här för att visa innehåll från YouTube.
Lär dig mer i YouTube’s integritetspolicy.


Tommy Nilsson från 1989. Han vann och till Eurovision hade han lite mindre pudel i håret. Notera kören med Tommy Ekman, Anki Bagger och Jerry Williams.

Klicka här för att visa innehåll från YouTube.
Lär dig mer i YouTube’s integritetspolicy.


Edin-Ådahl från 1990. Den låten hade jag glömt bort, men vill jag minnas att jag köpte singeln där b-sidan var den engelska versionen.

Klicka här för att visa innehåll från YouTube.
Lär dig mer i YouTube’s integritetspolicy.


Sofia Källgren också från 1990. Också en låt som fallit i glömska, men jag gillade den när den kom. Missa inte bakgrundsdansarna som är i världsklass.

Klicka här för att visa innehåll från YouTube.
Lär dig mer i YouTube’s integritetspolicy.


Vi avslutar med Tommy Körberg från 1988 när han vann. Ingen pudelfrisyr, inga töntiga bakgrundsdansare. Bara Körberg och hans röst och en diskret trumpetare. Och kläder som kan vara hämtade ur tv-serien V om de varit röda.