Tillbaka till hemdator

När covid lamslog världen och vi retirerade till hemmen för att skydda oss utökade jag mitt skrivbord hemma med ytterligare en skärm efter ett tag. Så här skrev jag 2020:

Att köra Teams och Slack på en sidoskärm är att föredra. Då kan de ligga ”framme” hela tiden och jag har koll på flödet. Nu kör jag dom på en liten del av skärmen, men tycker inte det funkar riktigt lika bra.

Sedan länge sitter jag i stort sett heltid på kontoret igen. Jag tar ibland tidiga eller sena möten hemma. Framför allt om jag ska skjutsa barn till idrottsaktivitet. Jag kände att jag behövde separera känslan av att jobba från känslan av att bara sitta vid datorn. Därför tog jag idag bort extra skärmen från skrivbordet. Behovet att ha koll på flödet finns inte hemma.

Det var en skön känsla. Den extra skärmen, på högkant, är starkt förknippat med just Teams. Nu blev det lugn. Och mer plats på skrivbordet. Om det blir någon heldag hemma kan jag ta fram extra skärmen och bara köra den med laptopen vid köksbordet. Och sedan plocka undan den igen. Ett tillfälligt popup-kontor som inte stör hemdatorn.

Delta i diskussionen

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.