Förklyning: ett sätt att leva

Jag är inte den som, ur ett historiskt perspektiv, blir förkyld ofta. Jag lever i tron att det har med med min träning att göra. Att det håller imunförsvaret alert och starkt. Förkylningar, magsjuka och influensa har ingen chans.

Allt förändrades dagen då min dotter föddes.

Det hostas hemma. Både dottern och Anna rosslar i halsen. Det är andra förkylningen hon under sina sex månader och lite till i livet kämpar mot. Den första gav jag henne och den andra har hon antagligen snappat upp på öppna förskolan. Själv ligger jag några dagar efter och har en täppt näsa. Har jag otur står rosslig hals och lätt feber på schemat de kommande dagarna.

Vi ska överleva den här vintern. Vi har bunkrat upp med mjuka näsdukar. Till våren ska dottern med ut på löprundor i vagn och jag ska bygga upp immunförsvaret igen. Det kommer att behövas när hon börjar på dagis till hösten. Förkylningsvirusens himmelrike.

Ett svar på ”Förklyning: ett sätt att leva”

Kommentarer är stängda.