Sommarrapport från Södergren

Längdfavoriten – Anders Södergren – lämnar en sommarrapport från snöfria träningar uppe i norra Sverige:

Nej, det är ingen dans på rosor. Och det går inte som på räls. På kort tid har jag kört i diket två gånger på rullskidor utför Frösöberget i femtio knyck. Orsak: Högerbenet hänger inte riktigt med i svängarna. Det är en konsekvens av operationen då en skadad nerv frigjordes från disken. Systemet kopplar inte riktigt ännu. Signalerna till benet och foten ger inte önskvärd effekt. Istället för ”tryck, tryck, tryck ifrån”, blir svaret ”markera, markera, markera”.

Uj. Jag tycker det går fort på cykeln i 50 km/h, vilket visar på vilken mes jag är.

Jag tror och hoppas att systemet kopplar 100 procent i höst och då jäklar…

Ja, då jäklar! Jag har inte ens haft semester och plötsligt kom längtan efter vintern – som en ilning genom kroppen.