Triathlon för alla i Axamo

IK Hakarpspojkarnas triathlon får mycket utrymme i lokal media i dag. I Jönköpings-Posten är det ett uppföljningsreportage om Jessica och Mikael som siktar mot Ironmantävlingen i Florida till hösten. Tyvärr har JP ingen nätupplaga. Däremot så var Jnytt.se uppe på vår bana vid Axamo i går och gjorde ett reportage.

– Vi vill att folk ska komma hit och testa, förklarar Mikael Drott i IKHP:s triathlonsketion. Vi har 50-60 medlemmar, men vill bli fler. Vi vill framför allt ha hit ungdomar, det är de som saknas.

Ja, medelåldern hos oss är alldeles för hög. Triathlon är ännu inte etablerat sport i Sverige, utan jag tror att de flesta utövare – även på svenska touren – är elitmotionärer som sökt nya utmaningar.

Varför ska man börja med triathlon?
– Det är en bra och omväxlande sport, eftersom man får träna tre olika saker. Att inte fler har börjat beror nog på att simningen avskräcker en del.

Som motion är triathlon underbart. Istället för att bara harva runt i löpspåret eller på cykeln så blir det en härlig kombination. Det tar tid att komma igång och börja uppskatta simningen, men när du börjar bli hyfsad på det är det kul att köra triathlon. Alla tävlingar i Sverige bjuder på motions- och mastersklasser för de som inte vill köra seniorklass.